Евгения Изварина (evizvarina) wrote,
Евгения Изварина
evizvarina

30 ФІРМОВИХ СТРАВ

Оригинал взят у newsparky в 30 ФІРМОВИХ СТРАВ
У передгір'ях величних Карпат, у мальовничих долинах, на узбережжях Чорного та Азовського морів розташувались численні курорти Радянської України. Щороку приїздять сюди на відпочинок мільйони трудящих з усіх кутків нашої Батьківщини. До їх послуг — різноманітні кафе і ресторани, що славляться фірмовими стравами, приготовленими досвідченими кулінарами за спеціальними рецептами. Тридцять з цих страв представлені в цьому наборі.

Своїми секретами діляться повари Ялти, Євпаторії, Місхора, Одеси, Ужгорода, Трускавця. Серед наведених страв — «Яйце в желе» і «Яблука у червоному вині», що прикрасять будь-який святковий стіл, ситна «Баранина у горщику» і смачні «Горіхові рогалики». А яка господиня відмовиться від можливості приготувати нашвидкуруч «Оригінальну закуску з сиру». У закарпатських колибах варять схожий на мамалигу «Банош». Рецепт його ви теж знайдете у наборі.

Більшість страв нескладні у приготуванні і можуть зайняти постійне місце на вашому столі. Всі рецепти складені із розрахунку на одну порцію.



Забігаючи наперед, зауважу, що страв саме в цьому наборі 29, а не 30, бо листівка із бризоль "Хвиля" повторюється двічі. Судячи по переліку страв відсутня листівка "Оригінальна закуска з сиру". Зверніть увагу на літеру "т" замість ініціалів перед фаміліями авторів рецептів. Т=товариш. Смачного!

Банош:




Ковбаски по-ужгородськи:




Салат з кальмарів:




Котлета «Прибій»:




Яловичина по-ялтинськи:




Бризоль «Хвиля»:




Яйце фаршироване по-чорноморськи:




Помідори, фаршировані яйцями:




Осетрина по-кримськи:




Печеня по-місхорськи:




Суп-лапша з томатом і маслинами:




Ковбаски "Курортні":




Форшмак "Курортний":




Бутерброд на сніданок:




Крокети м'ясні по-євпаторійськи:




Борщ холодний:




Смаженина по-феодосійськи:




Котлета «Новинка»:




Котлети по-трускавецьки:




Курятина в соусі по-закарпатськи:




Котлета з судака:




М'ясо по-гуцульськи:




Яйце в желе («Лебедине озеро»):




Буженина по-верховинськи з кнедликами:




Печінка у маринаді:




Горіхові рогалики:




Гаряча закуска у кокотницях:




Яблука у червоному вині:






Баранина в горщику:


Комплект листівок складено за участю Р. О. Капшукової і О. І. Волинець.
Художники: С. Уласик, Л. Нагорна, Ю. Казистов.
Редактор Т. Крамаренко.
Технічний редактор Л. Іванова.
Київська книжкова фабрика, 1970 рік.
Ціна 65 коп.

Tags: Крым, история печати, кулинария, рецепты
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments