У передгір'ях величних Карпат, у мальовничих долинах, на узбережжях Чорного та Азовського морів розташувались численні курорти Радянської України. Щороку приїздять сюди на відпочинок мільйони трудящих з усіх кутків нашої Батьківщини. До їх послуг — різноманітні кафе і ресторани, що славляться фірмовими стравами, приготовленими досвідченими кулінарами за спеціальними рецептами. Тридцять з цих страв представлені в цьому наборі.
Своїми секретами діляться повари Ялти, Євпаторії, Місхора, Одеси, Ужгорода, Трускавця. Серед наведених страв — «Яйце в желе» і «Яблука у червоному вині», що прикрасять будь-який святковий стіл, ситна «Баранина у горщику» і смачні «Горіхові рогалики». А яка господиня відмовиться від можливості приготувати нашвидкуруч «Оригінальну закуску з сиру». У закарпатських колибах варять схожий на мамалигу «Банош». Рецепт його ви теж знайдете у наборі.
Більшість страв нескладні у приготуванні і можуть зайняти постійне місце на вашому столі. Всі рецепти складені із розрахунку на одну порцію.

Забігаючи наперед, зауважу, що страв саме в цьому наборі 29, а не 30, бо листівка із бризоль "Хвиля" повторюється двічі. Судячи по переліку страв відсутня листівка "Оригінальна закуска з сиру". Зверніть увагу на літеру "т" замість ініціалів перед фаміліями авторів рецептів. Т=товариш. Смачного!
Банош:


Ковбаски по-ужгородськи:


Салат з кальмарів:


Котлета «Прибій»:


Яловичина по-ялтинськи:


Бризоль «Хвиля»:


Яйце фаршироване по-чорноморськи:


Помідори, фаршировані яйцями:


Осетрина по-кримськи:


Печеня по-місхорськи:


Суп-лапша з томатом і маслинами:


Ковбаски "Курортні":


Форшмак "Курортний":


Бутерброд на сніданок:


Крокети м'ясні по-євпаторійськи:


Борщ холодний:


Смаженина по-феодосійськи:


Котлета «Новинка»:


Котлети по-трускавецьки:


Курятина в соусі по-закарпатськи:


Котлета з судака:


М'ясо по-гуцульськи:


Яйце в желе («Лебедине озеро»):


Буженина по-верховинськи з кнедликами:


Печінка у маринаді:


Горіхові рогалики:


Гаряча закуска у кокотницях:


Яблука у червоному вині:



Баранина в горщику:

Комплект листівок складено за участю Р. О. Капшукової і О. І. Волинець.
Художники: С. Уласик, Л. Нагорна, Ю. Казистов.
Редактор Т. Крамаренко.
Технічний редактор Л. Іванова.
Київська книжкова фабрика, 1970 рік.
Ціна 65 коп.
Своїми секретами діляться повари Ялти, Євпаторії, Місхора, Одеси, Ужгорода, Трускавця. Серед наведених страв — «Яйце в желе» і «Яблука у червоному вині», що прикрасять будь-який святковий стіл, ситна «Баранина у горщику» і смачні «Горіхові рогалики». А яка господиня відмовиться від можливості приготувати нашвидкуруч «Оригінальну закуску з сиру». У закарпатських колибах варять схожий на мамалигу «Банош». Рецепт його ви теж знайдете у наборі.
Більшість страв нескладні у приготуванні і можуть зайняти постійне місце на вашому столі. Всі рецепти складені із розрахунку на одну порцію.
Забігаючи наперед, зауважу, що страв саме в цьому наборі 29, а не 30, бо листівка із бризоль "Хвиля" повторюється двічі. Судячи по переліку страв відсутня листівка "Оригінальна закуска з сиру". Зверніть увагу на літеру "т" замість ініціалів перед фаміліями авторів рецептів. Т=товариш. Смачного!
Банош:
Ковбаски по-ужгородськи:
Салат з кальмарів:
Котлета «Прибій»:
Яловичина по-ялтинськи:
Бризоль «Хвиля»:
Яйце фаршироване по-чорноморськи:
Помідори, фаршировані яйцями:
Осетрина по-кримськи:
Печеня по-місхорськи:
Суп-лапша з томатом і маслинами:
Ковбаски "Курортні":
Форшмак "Курортний":
Бутерброд на сніданок:
Крокети м'ясні по-євпаторійськи:
Борщ холодний:
Смаженина по-феодосійськи:
Котлета «Новинка»:
Котлети по-трускавецьки:
Курятина в соусі по-закарпатськи:
Котлета з судака:
М'ясо по-гуцульськи:
Яйце в желе («Лебедине озеро»):
Буженина по-верховинськи з кнедликами:
Печінка у маринаді:
Горіхові рогалики:
Гаряча закуска у кокотницях:
Яблука у червоному вині:
Баранина в горщику:
Комплект листівок складено за участю Р. О. Капшукової і О. І. Волинець.
Художники: С. Уласик, Л. Нагорна, Ю. Казистов.
Редактор Т. Крамаренко.
Технічний редактор Л. Іванова.
Київська книжкова фабрика, 1970 рік.
Ціна 65 коп.